Hva er CFD-handel?

cdf-handel-ig

CFD-handel dreier seg om å tjene penger uavhengig av om man selger og kjøper i et stigende eller synkende marked. CFD står for «Contract For Difference» der man aldri selv eier et verdipapir eller det instrumentet man handler med, men man selger verdiforskjellen som har oppstått mellom åpning og lukking av kontrakten. På denne måten kan man tjene penger selv om markedet er i ubalanse, og det er en form for «trading». Videre skal vi se på fire tilbydere av CFD-handel.

CDF-handel med IG

IG.com er en av de største i Norden innenfor CDF-handling. Her får du konkurransedyktige priser og du kan trade kontrakter i over 10 000 forskjellige instrumenter – inkludert indekser, valuta, aksjer, råvarer og mer til. Du får dessuten tilgang til et omfattende research-verktøy som gjør jobben din enklere med å lykkes som CDF-trader. Moderne systemer, konkurransedyktige priser og gode muligheter gjør at IG.com absolutt kan anbefales for CDF-handel.

Saxo Bank

Et annet alternativ er Saxo Bank. Selskapet er fullt lisensiert og tilbyr massevis av spennende produkter for tradere og investorer. Også de har moderne teknologi som gjør at du fra én enkelt konto kan administrere alt du trenger for å drive med CDF-handel. En fordel er at du kan prøve en gratis demo før du bestemmer deg for å legge deg ut på et eventyr med Saxo Bank. I skrivende stund finnes det mer enn 30 000 globale produkter du kan investere i.

CMC Markets

Med CFD-handel i CMC Markets får du tilgang til over 10 000 produkter på tvers av aksjer, indekser, råvarer og valuta med CFDer. Marginene går fra 0,20 prosent, og du kan trade hvor som helst og når som helst takket være moderne apper utviklet for iOS/Android-enheter. Kurtasje på aksjer begynner på 0,04 prosent. Også her kan du åpne en demokonto før du bestemmer deg, slik at vi absolutt anbefaler å sammenligne systemene til de ulike aktørene før man bestemmer seg for «åsted».

AvaTrade

De tre overnevnte aktørene har norske plattformer, men ønsker man en seriøs, utenlands tilbyder, så kan man se nærmere på AvaTrade. Med over 10 års erfaring kan man regne med et godt produkt for CFD-handel her. I tillegg kan du hente en bonus på opp mot 10 000 euro når du registrerer en ny bruker hos selskapet, som blant annet tilbyr mobile applikasjoner, auto-trading og muligheter for mange internasjonale investeringer på tvers av globale børser og indekser.